23948sdkhjf

Göteborgs Motorshow satsar på bredden

Göteborgs Motorshow är årets stora motorhändelse i Sverige när det gäller nya bilar. Många bilmärken finns på plats och flera spännande premiärer kommer att visas. Den 1-4 mars dukas ett smörgårdsbord av nyheter upp för de bilintresserade besökarna.

Göteborgs Motorshow är årets stora motorhändelse i Sverige när detgäller nya bilar. Många bilmärken finns på plats och flera spännandepremiärer kommer att visas. Den 1-4 mars dukas ett smörgårdsbord avnyheter upp för de bilintresserade besökarna.


Göteborgs Motorshow samlar flest nybilsmärken i Sverige under ett ochsamma tak i år. Många besöker mässan för att sondera terrängen blandbilnyheterna och här finns en bra möjlighet att få en god överblick överde märken som finns på den svenska marknaden. Det utlovas redan flerapremiärer och lanseringar, vilket ger besökarna chansen att se helt nyamodeller för första gången.


Göteborgs Motorshow blir som alltid också en "happening" med olikaaktiviteter, tävlingar och spännande möten. Några av godbitarna är:


För den som gillar Porschens sköna linjer blir årets Porsche-exposé ettmåste att besöka. Här kommer bilar från femtiotalet fram till idag attvisas. Sammanlagt presenteras sex ovanliga bilar med klenoder som en356:a Speedster från femtiotalet och en 911 RS:a från 1973. Dessutomkommer fyra tävlingsbilar från sextio-, sjuttio-, åttio- ochnittiotalet.


En annan nyhet på årets motormässa är satsningen på den kvinnligabilföraren. I en specialutställning för kvinnor ges det bra tillfälleatt ställa alla typer av frågor, tävla, provsitta och jämföra olikabilmärken. Under lördagen blir det intressanta och underhållandeföredrag av framgångsrika och nytänkande kvinnor.


En av motorsveriges mest kända personer hyllas på Göteborgs Motorshowmed en unik utställning. På utställningsytan finns en av Ronnies bilar,en March F-1 som han bland annat körde på Anderstorp 1976. Här finnsockså kläder, pokaler, affischer med mera från den aktiva racing-tiden.Utställningen arrangeras i samarbete med Ronnie PetersonsMinnesstiftelse, och Ronnies bror, Tommy Peterson.


Stefan "Lill-Lövis" Johansson står åter bland Ferraribilarna för att pålördagen 3 mars dela ut sitt stipendium. Detta delas ut till en personeller en klubb inom Svenska Bilsportförbundet som uträttat något extraför bilsporten. Stipendiet på 50 000 kronor ska användas till något somfrämjar pristagarens fortsatta arbete inom motorsporten.


Under alla mässdagarna finns Tina Thörner på plats hos en av utställarnaför att ge besökarna tips på vad man ska tänka på när man köper enbegagnad bil. Tina kommer också att finns med på scenen under lördagen.


Netbil arrangerar en bilauktion på Göteborgs Motorshow. Här kanbesökarna lägga bud på en bil under mässdagarna. När mässan stänger påsöndagen kommer bilen att vara såld och en lycklig ägare kan köra hembilen.


Göteborgs Motorshow arrangeras den 1-4 mars på Svenska Mässan av Sydexpoi samarbete med Göteborgs Motorbranschförening och tidningen GT.Göteborgs Motorshow har tre huvudområden - nya bilar, nya motorcyklaroch tillbehör. Dessutom motorsport, aktiviteter, showbilar,motorkändisar, tävlingar etc.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063