23948sdkhjf

Idag startar Uddeholm Swedish Rally

Uddeholm Swedish Rally pågår mellan 8 och 11 februari. Årets stora nyhet är den specialbyggda banan på Färjestads travbana i Karlstad. Där körs två superspecialsträckor, rallyts första och sista. Två bilar kör samtidigt på parallella banor inför tusentals åskådare.

Uddeholm Swedish Rally pågår mellan 8 och 11 februari. Årets stora nyhet är den specialbyggda banan på Färjestads travbana i Karlstad. Där körs två superspecialsträckor, rallyts första och sista. Två bilar kör samtidigt på parallella banor inför tusentals åskådare.


Karlstads Super Special Stage Arena kommer att bli årets höjdpunkt. Förarna möts i duell och toppfarten kommer att ligga på 160 kilometer i timmen. Mitt på banan finns ett häftigt hopp, där bilarna kommer att flyga cirka 30 meter. Publiken får full uppsikt över hela banan och kan följa bilarna från start till mål. Arrangemangen kommer att inramas av underhållning, intervjuer och en häftig ljus- och ljudshow. Det blir en riktig VM-fest!


Karlstadsbuss gör det lätt för rallypubliken att nå Färjestad. Särskilda rallybussar kommer att gå i skytteltrafik mellan Stora torget och Färjestad. Både under torsdagen och under söndagen. På torsdagen börjar bussarna gå klockan 17.30 från torget och på söndagen startar de klockan 10.00.


Rallyt inleds på torsdagen den 8 februari med SSS1 på Färjestad. Programmet startar klockan 19.00 med förhandssnack, intervjuer och musikunderhållning. Själva invigningen görs av infrastrukturminister Åsa Torstensson och landshövding Eva Eriksson. Klockan 20.00 är det dags för första start. Det blir en helkväll, klockan kan närma sig 23.00 innan de sista bilarna gått i mål. Entréavgiften är 150 kr om du inte köpt ett rallypass. Barn upp till 15 år går in gratis i vuxet sällskap. På Färjestad finns publikplatser med handikapparkering.


Under fredagen och lördagen körs rallyt på olika specialsträckor i norra Värmland. Rallybilarna återvänder dock till Karlstad på kvällarna och passerar Stora torget en och en strax efter 19.00 både på fredags- och lördagskvällen. Så den som vill ta en närmare titt på bilarna kan göra det på torget.


Den sista, och kanske helt avgörande, sträckan körs på Karlstads Super Special Stage Arena på söndagen den 11 februari klockan 14.00. Men programmet på Färjestad startar redan klockan 11. Då kommer det att ges sammanfattningar och kommentarer. Det blir också direktsändningar på jumbotronen från målet på den näst sista sträckan SS19 Malta. Klockan 12.30 kommer landshövding Eva Eriksson att vara föråkare, men klockan 14.00 ställs de bästa förarna mot varandra när SSS20 startar. Strax före 15.00 är rallyt avgjort och då blir det festlig prisutdelning,

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094