23948sdkhjf

Industrifonden investerar i nytt bilbesiktningsföretag

Industrifonden investerar 13 miljoner kronor i ClearCar, ett nystartat svenskt företag, som just blivit ackrediterat för att bedriva bilbesiktning. I emissionen deltar också Oscarson Invest och Skandinavkonsult. Bolaget finns hittills på två orter, Norrköping och Grums, och planerar att etablera ett antal stationer över hela Sverige under de närmaste åren.

ClearCar har ett samarbete om lokaler med den landsomfattande bilverkstadskedjan MECA. Besiktningsstationerna kommer att ligga i anslutning till MECAs bilverkstäder.

Lokalfrågan är ofta ett problem för nya besiktningsföretag. ClearCar har genom samarbetet med MECA försäkrat sig om en snabb och kostnadseffektiv etablering på många platser i Sverige, även där det idag saknas besiktningsstationer. ClearCars verksamhet kommer att bedrivas med egen personal - helt avskild från bilverkstäderna

- Vi ser detta som en spännande ny marknad för oss som investerare, säger Sofia Ericsson Holm, investeringsansvarig på Industrifonden. ClearCar erbjuder precis det som kunderna vill ha: lågt pris, närhet och enkelhet.

ClearCars ledning har mångårig erfarenhet från den svenska besiktningsbranschen och satsar nu stort på tillväxt. Bolaget har ambitionen att erbjuda marknadens mest prisvärda besiktning.

- Vi drivs av en stark vilja att förändra branschen och göra besiktningen till en naturlig del av bilägandet, säger Johan Falk, vd på ClearCar. Med Industrifonden som en stark investerare och samarbetet med MECA har vi en fantastisk möjlighet att uppnå vår etableringsplan.

- Våra kunder kommer bland annat att kunna få bilen besiktigad i samband med att man lämnar in den på den årliga servicen. Samarbetet är ytterligare ett steg i vår målsättning att förenkla bilägandet, säger Johan Christersson, kedjechef MECA Car Service.

Bilbesiktningsmarknaden avreglerades 1 juli 2010 och det blev möjligt för nya besiktningsföretag att etablera sig i Sverige. Hittills har huvudsakligen multinationella besiktningsföretag etablerat sig. ClearCar är ackrediterat av den statliga myndigheten Swedac för att utföra besiktningar av fordon upp till 3 500 kg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078