23948sdkhjf

Han bygger nytt Porsche Center i Umeå

Nu slås Norrlandsfönstret upp för Porsches vänner. I Umeå byggs just nu landets åttonde Porsche Center, det första norr om Stockholm. Grunden till den nya anläggningen med bilhall och verkstad är redan gjuten och invigningen beräknas ske i april/ maj 2013. Hittills har Norrland varit en vit fläck på kartan för Porsche. De senaste årens etablering av nya Porsche Center har utan undantag skett i mellersta och södra Sverige. Norr om Stockholm har det inte funnits någon representation.

-Problemet med att äga en Porsche i norra Sverige är att det kan vara 130 mil till service, säger umebon och Porsche-entusiasten Johan Kriström. Tanken grodde att man borde göra något åt det.

Sagt och gjort, han kontaktade Porsche Sverige och presenterade sina tankar och planer för ledningen som gav sitt godkännande.

-Vi hade länge tittat på Norrland och gärna etablerat oss där tidigare, säger Porsches Sverigechef Bosse Janson.

Men det var det nya modellprogrammet med dieseldrivna bilar och fyrhjulsdrift som gjorde att tillfället nu var det rätta.

-Vi behöver Norrland för att möta de ambitiösa försäljningsmålen i vår långsiktiga plan, säger Bosse Janson som tycker att dynamiska Umeå är rätt placering för märket.

-Det finns en potential för att sälja Porsche i norra Sverige. Det har hittills varit en helt obearbetad marknad så de Porsche-ägare som finns där är riktiga entusiaster, säger Bosse Janson.

Johan Kriström har märkt av det starka intresset för Porsche i norra Sverige, trots avståndet till återförsäljare och verkstäder. Det finns cirka 900 registrerade Porsche från Västernorrland och norrut, både nyare och äldre modeller, och en del ägs av samlare. Men han håller med om att det nya modellprogrammet med Cayenne, Panamera och den kommande Macan är en förutsättning för ett Porsche Center i norra Sverige.

-Här hade det aldrig gått med bara 911, säger han.

Den nya anläggningen byggs på Ersboda i norra delen av Umeå. Där ligger den idealiskt placerad några hundra meter från de viktigaste konkurrenterna, BMW, Mercedes och Lexus .

Porsche Center Umeå får en totalyta på 1 000 kvadratmeter, varav 600 kvm bilhall och 400 kvm verkstad. Bilhallen beräknas rymma 15 - 18 utställningsbilar och verkstaden får fyra verkstadsplatser.

Förutom Johan Kriström som blir vd för företaget kommer ytterligare fyra personer att arbeta där.

-För mig är det en pojkdrörm som går i uppfyllelse, säger Johan Kriström som ser fram emot att stommen till bygget ska resas i början av januari.

Bild: Johan Kriström
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094