23948sdkhjf

FinnvedenBulten offensiva i Ryssland och Kina

Automotive Components-divisionen inom GAZ-koncernen, som är Rysslands största tillverkare av kommersiella fordon, och FinnvedenBulten har tecknat ett slutgiltigt avtal att bilda bolag för tillverkning av fästelement vid GAZ-koncernens anläggning Gorky Automobile Plant. FinnvedenBulten etablerar därmed sin första produktionsanläggning i Ryssland.

Bolaget kommer att utveckla och framställa fästelement för fordonsindustrin i Ryssland och i Oberoende Staters Samvälde (OSS). Det kommer även att leverera fästelement till Bultens globala kundbas med befintlig tillverkning i Ryssland. Produktionen planeras starta i slutet av 2013.

Dessutom har FinnvedenBultens division Finnveden Metal Structures tecknat avtal med Beijing Hainachuan Automotive Parts Co., Ltd (BHAP) och Amgain Shandong Magnesium Co., Ltd (Amgain) för att bilda ett samriskbolag för tillverkning av gjutna lättviktskomponenter i Kina. Finnveden Metal Structures, kommer att bli den största aktieägaren i samriskbolaget med 40 procents ägarandel, medan BHAP (ägs av Beijing Automotive Industry Holding Co Ltd, BAIC) och Amgain var och en kommer att inneha 30 procent vardera. Därmed kommer koncernen etablera sin andra verksamhet och produktionsenhet på den växande kinesiska marknaden. Division Finnveden Metal Structures har samtidigt vunnit en stor order för leveranser av gjutna magnesiumkomponenter till en befintlig kund – en europeisk fordonstillverkare – med ett årligt värde av cirka 80 MSEK som sträcker sig över tio år. Tillverkningen kommer initialt att äga rum i koncernens gjuteri i Bielsko-Biala, Polen, med produktionsstart 2015. Produktionen kommer därefter breddas till att även äga rum i Kina.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062