23948sdkhjf

Ökat samarbete PSA och General Motors

PSA Peugeot Citroën och General Motors fördjupar nu sitt samarbete. Beviset för det är offentliggörandet av nya samarbetsprojekt inom ramen för det avtal som undertecknades den 29 februari 2012.

Nyligen meddelade PSA Peugeot Citroën och General Motors att man gjort en överenskommelse om att utveckla tre gemensamma bilmodeller:

1. Ett gemensamt program med syfte att utveckla en MPV-modell för märket Opel/Vauxhall och en motsvarande kompakt crossover för Peugeot.
2. En gemensam modell för båda märkena (MPV) i B-segmentet.
3. En uppdaterad gemensam plattform för B-segmentet för en modell med låga koldioxidutsläpp för Opel/Vauxhall’s och PSA’s modeller i Europa och andra marknader.

Syftet med dessa modellprojekt är att stärka alliansen mellan de två märkena och kommer med stor sannolikhet att utmynna i ytterligare liknande projekt de kommande åren. De första modellerna inom ramen för samarbetet kommer att lanseras under 2016. De båda varumärkena kommer fortsätta att skilja sig åt och behålla sina unika respektive karaktärsdrag.

Förutom de tre gemensamma modellprojekten har parterna också enats om att skapa en gemensam inköpsorganisation. Tack vare de båda märkenas kapacitet räknar man med att uppnå stora positiva synergieffekter.

De positiva effekterna av samarbetet mellan PSA Peugeot Citroën och GM beräknas utöver de ovan nämnda projekten även utmynna i ytterligare projekt för den internationella marknaden;

- Utvecklandet av en ny generation små bränsleeffektiva motorer, genom en utveckling av PSA:s trecylindriga bensinmotorer, som introducerades under året som gått.
- Initiera utvecklingen av nya industriprojekt i Latinamerika och andra utvecklingsmarknader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078