23948sdkhjf

Mazda Sverige chockar Inför 10 års garanti



Flera märken på den svenska bilmarknaden har förlängt sina garantier under de senaste åren. Nu tar Mazda täten med 10 års garanti på nya bilar. Men det krävs att bilägaren följer fabrikantens rekommendationer för underhållsservice och reparationsanvisningar under hela den långa garantitiden och att service och reparationer utförts av auktoriserad Mazda-verkstad eller vid annan fackmannamässig verkstad. De reservdelar och tillbehör som används vid service och reparationer måste också hålla minst samma kvalitet som Mazdas originaldelar.

- Den nya generationens Mazda-bilar med Skyactiv-teknologi har fått mycket stor uppmärksamhet, säger Klaus Oest, VD för Mazda Motor Sverige. Den kompakta crossovern CX-5 har sålt betydligt bättre än vad fabriken ens hade vågat hoppas på i sina mest vågade prognoser. Nu kommer dessutom nya Mazda6, som redan innan den egentliga försäljningsstarten blivit mycket uppmärksammad. Det känns onekligen som att Mazda har fått det stora lyft och just den omstart som vi arbetat för under de senaste åren.

- Med den höga kvalitet som Mazda-bilarna visat under många år känns det därför naturligt att ge våra nya produkter ett ännu bättre totalvärde och ett mervärde för våra kunder, fortsätter Klaus Oest. Ett otal undersökningar runtom i världen har bevisat Mazda-bilarnas höga kvalitet, vilket ger Mazda-ägarna ett bekymmersfritt bilägande. Nu vill vi förstärka detta ytterligare med att som första märke ge 10 års garanti på den svenska marknaden.

Mazda har under lång tid haft 3 års, eller 10 000 mils, fabriksgaranti på nya bilar i Sverige. Nu utökas denna nybilsgaranti med ytterligare 7 års komponentgaranti, och antal körda mil till 15 000, eller det som först uppnås. Den extra 7 år långa komponentgarantin gäller alla Mazdas personbilar som säljs under 2013.

- 10 år är en extremt lång garantiperiod, säger Klaus Oest vidare. Ingen har provat något liknande tidigare. Vi vet inte i dagsläget hur denna långa garanti kommer att tas emot av konsumenterna, men vi hoppas givetvis att det skall uppskattas. Under året kommer vi att utvärdera vår förlängda garanti för att mot årets slut bestämma om en eventuell fortsättning.

- Men jag är övertygad om att 10 års garanti, som följer bilen, även kommer att gynna begagnatköparen och öka andrahandsvärdet på våra nya personbilar, fortsätter Klaus Oest.

Mazdas nya 10-åriga garanti gäller hela modellprogrammet av personbilar, Mazda2, Mazda3, Mazda5, Mazda6, Mazda CX-5 och sportbilen MX-5. Den 7 år långa extra komponentgarantin gäller under förutsättning att bilen sålts av en i Sverige auktoriserad Mazda-återförsäljare. Att bilen dessutom följer fabrikantens rekommendationer för underhållsservice och reparationsanvisningar under hela den långa garantitiden och att service och reparationer utförts av auktoriserad Mazda-verkstad eller vid annan fackmannamässig verkstad. De reservdelar och tillbehör som används vid service och reparationer måste hålla minst samma kvalitet som Mazdas originaldelar.

Den nya 7-åriga komponentgarantin gäller för bilens maskinella komponenter under förutsättning att felet påverkar bilens funktion. Delar som reparerats eller bytts inom ramen för garantiåtagandet omfattas även under bilens resterande garantitid. Garantin gäller inte bilar som används kommersiellt, t.ex. som taxi-, bud-, hyr- eller körskolebilar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125