23948sdkhjf

Toyota satsar på vinst med hybridracern TS030

Efter de stora framgångarna under debutsäsongen 2012 – med tre segrar i de sex tävlingar där teamet ställde upp – satsar Toyota Hybrid Racing Team på att vinna både årets upplaga av FIA World Endurance Championship och 24-timmarsloppet på Le Mans-banan.
På tisdagen presenterades den uppdaterade vinnarbilen Toyota TS030 Hybrid. 
Även i år ställer förarna Alex Wurz, Nicolas Lapierre och Kazuki Nakajima upp i sin Toyota TS030 Hybrid med nummer 7. För första gången utanför Le Mans tävlar dessutom Anthony Davidson, Stéphane Sarrazin och Sébastien Buemi i en likadan bil, med nummer 8.
Tävlingsbilarna är utrustade med ett hybridsystem på 300 hästkrafter och en unik superkondensator, som tillsammans kompletterar den konven¬tionella 3,4-liters V8-motorn på 530 hästkrafter.
Inför 2013 års uthållighetstävlingar har Toyotas motorsportavdelning i Higashifuji finputsat hybrid-drivlinan för att ytterligare förbättra bland annat effekt och driftsäkerhet. Även bilarnas chassi har modifierats för bättre prestanda och tillförlitlighet.
Toyota Racing inleder testerna med den uppdaterade hybridracern på Paul Ricard-banan i södra Frankrike på onsdagen den 20 februari.
Årets upplaga av FIA World Endurance Championship omfattar åtta deltävlingar och inleds den 14 april med en sextimmarstävling på Silverstone-banan i England. Den sista deltävlingen går i Bahrain den 30 november.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063