23948sdkhjf

Spännande motorsportvecka arrangeras i Karlskoga

Den 12-16 juni arrangeras Karlskoga Motorsportvecka. Under veckan blir det bland annat tävlingar med racerbåtar, jetski, dragracing, monstertruckar, banracing, roadracing, enduro och trail på fem arenor. Flera av disciplinerna har SM-status och på Karlskoga Motorstadion avgörs Sveriges Historiska Grand Prix.
På arenorna finns förutom tävlingarna upplevelser i form av utställningar, försäljning och andra publika aktiviteter. Hela arrangemanget knyts samman av en central arena där man förutom att umgås kan äta och dricka gott samt titta på uppvisningar, prisutdelningar och underhållning på den stora scenen.
För näringslivet finns en Business Lounge och två seminarier med ett stort antal delegater kommer att genomföras under torsdagen och fredagen. Seminariet på torsdagen heter "Motor of Engineering" och arrangöerna har fått till några riktigt intressanta föreläsare. Swedish Motorsport Industry (SMI) står som medarrangör för en utställning med branschföretag. Det blir en dag med fokus på framtidens teknikutveckling. Bland föreläsarna finns racinglegenden Adrian Reynard, grundare av Reynard Motorsport. professor i Engineering and Applied Science vid Cranfield University samt professor i Motor Sport Design vid Oxford Brookes University, Erik Grundberg,projektledare för den sista Saaben och ansvarig för Combitechs utvecklingscenter i Trollhättan och Amy Loutfi, robotforskare.
Målsättningen med Karlskoga Motorsportveckan som är en del av The Heart of Racing är att åter sätta Karlskoga i centrum på motorsportkartan precis som under Gelleråsbanans glansdagar på 1950- och 60-talen. Mer information på www.motorsportveckan.se
Olle Holm

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065