23948sdkhjf

Permanova levererar laserstation till Volvo Cars i Kina

Permanova Lasersystem AB har kört igång en laserstation i Chengdu för lasersvetsning och -skärning av kaross. Volvo Cars startade officiellt produktionen i början av november, med en ”Sea-shell-beige” Volvo S60L som första bil ut från bandet. Stationen körs i helautomatik i karossflödet, vilket gör att det är en nyckelstation.

Svetsningen av tak mot sida är numera känd beprövad teknik, där Permanovas integrerade fogföljning i svetsverktyget ingår. Nytt och viktigt för Kina är struktursvetsarna i A- och B-stolpe. Permanova har också tagit fram processdokumentation enligt Volvos svetsstandard (JQAP).

En liten robotburen xy-rörelse med ett skärverktyg används för skärning av fjäderbenstallrik och referensplåtar i sida och tak. Här utnyttjas flexibiliteten att tack vare fibertekniken momentant kunna växla laserstrålen mellan två olika laserprocesser i samma station.

-Vi ser detta som ett viktigt steg i vår fortsatta internationalisering, inte bara inom bilindustrin. Samtidigt är förmågan att klara leveranser av nyckelfärdiga laserstationer till just bilindustrin en godkännande-stämpel för vilken annan industri som helst , säger Permanovas vd Ulf Sandström. -Vi kombinerar en systematisk standardisering av grundmoduler i våra laserstationer med effektiv projektledning och engagerade, kompetenta projektingenjörer. Detta lägger grunden för framgångsrika projekt, oberoende av geografiskt läge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062