23948sdkhjf

Philips Automotive visar vägen i vintermörkret

Ett nytt test av 22 billampor i danska magasinet Motor visar att Philips Automotive ger både bäst fördelning av ljus och mest ljus. Båda kritiska faktorer som ger bilförare optimal sikt och synlighet, och därmed säkerhet, på de mörka vintervägarna.

Philips X-tremeVision +100 % och Philips VisionPlus +60 % tog nyligen hem både första och andra platsen i ett omfattande test av billampor i det danska magasinet Motor. Tidningen ges ut av FDM, Danmarks största konsumentorganisation för bilägare. Testet omfattade 22 stycken H7-lampor av olika varumärken i varierande prisklasser. Alla bedömdes på sin ljuskvalitet.

Testvinnaren Philips X-tremeVision +100 % gav mest ljus just i det spektrum på vägen som krävs för optimal sikt och synlighet. Att ha bra billampor är kritiskt för säkerheten, inte minst under årets mörka månader.

Testet visade bland annat att Philips X-treme Vision +100 % lyser upp vägen hela 40 meter längre än lampan som raknades lägst. En sträcka på 40 meter gör väsentlig skillnad och kan vara avgörande för om bilföraren ska hinna väja för ett hinder eller inte. Det kraftfulla ljuset i Philips X-treme Vision +100 % ger en ökad reaktionstid på 2,5 sekunder, vilket innebär 40 meter extra bromssträcka vid en hastighet på 60 km/h.

Testet visade tydligt att kvaliteten på ljusen minskar med priset – ju lägre pris, desto sämre lampa. Lampan som rankades lägst bländade exempelvis mötande trafik och gav ett ojämnt ljust, vilket också gör att föraren får svårare att se.

Billamporna från Philips tillhör inte de billigaste på marknaden men försäkrar istället bilföraren om den bästa belysningen för mörkerkörning.

– Vi är oerhört stolta att ännu en gång ha vunnit ett test som visar på vår höga kvalitet, säger Martin Rapp, försäljningschef på Philips Automotive i Sverige. Vi fokuserar på att utveckla de absolut bästa och mest innovativa lösningarna för belysning. Nu har vi än en gång bevisat att Philips Automotive står för en överlägsen teknologi och högkvalitativa produkter som ger bilförare det bästa och säkraste ljuset ute på vägarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062