23948sdkhjf

Danska JP Group köper Quinton Hazell Deutschland

En storaffär på eftermarknaden har genomförts av danska JP Group A/S som förvärvat Quinton Hazell Deutschland. JP Group är en välkänt stor leverantör av kvalitetsreservdelar till eftermarknaden för tyska bilar och skåpbilar. Den höga efterfrågan på ett bredare produktsortiment innebar att JP Group kommer att införa ett bredare utbud av reservdelar till andra europeiska och asiatiska bilmärken .

Med förvärvet av sin tidigare konkurrent Quinton Hazell Deutschland ( QH ) breddar JP Group sitt utbud med över 16 000 reservdelar.

-För JP Group innebär detta att vi ser en stor möjlighet för en betydande ökning av vår verksamhet , liksom en starkare position som en av de ledande distributörerna på den europeiska eftermarknaden för reservdelar, heter det i ett uttalande från JP Group.

QH i Tyskland tvingades avbryta sin verksamhet och gå i konkurs i slutet av april 2013 när moderbolaget Klarius Group gick i konkurs.

Sedan 1992 har QH utvecklat en stark marknadsposition, särskilt i Tyskland , Österrike och Schweiz .

Under de närmaste månaderna kommer man att flytta QHS 6 000 kvm stora lager från Unna i Ruhrområdet i Tyskland till ett lager i danska Viborg.

JP Group har också tecknat ett licensavtal med brittiska Tetrosyl Group UK , som nyligen köpt rättigheterna till hela världen för Quinton Hazell ( QH ). JP Group fortsätter att vara exklusiv distributör av Quinton Hazell produkter i 27 länder , däribland i Norden , Baltikum , Tyskland , Österrike, Polen och alla rysktalande länder ( GMS länder ) .

Martin Pedersen , vd för JP Group säger :

-JP Group har varit en framgångsrik aktör på eftermarknaden för reservdelar till tyska bilar över hela världen sedan 1988 . Med förvärvet av QH -och licensavtalet , har vi tagit ett stort steg mot den att bli en ännu större distributör även för europeiska och asiatiska bilar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062