23948sdkhjf

Europeiska Motor rekryterar internationell vd från Toyota

För att möta framtiden och säkerställa fortsatt framgång har Europeiska Motor AB anställt Hans-Eric Almebäck som vd och CEO från 1 januari 2015.
Hans-Eric Almebäck har en lång och gedigen erfarenhet från bilbranschen. Senast som vd för Toyota Nordic AS i Köpenhamn och före det som vvd för Toyota Motor Asia Pacific’s regionkontor i Singapore. Innan dess var han vd för Toyota Sweden AB under 10 år. Han har även tidigare erfarenheter i ledande befattningar inom bilåterförsäljning både i Sverige och i Hongkong.
Nuvarande vd för Europeiska Motor, Fredrik Björklund, kommer att stanna i bolaget med uppgift att fortsätta som operativ styrelseledamot, CFO och som affärsutvecklare inom både service och bilförsäljning.
– När Hans-Eric nu återvänder till Sverige för att leda Europeiska Motor AB för han med sig sin breda och för oss så värdefulla erfarenhet och kan fortsätta att utveckla den positiva trend som bolaget befinner sig i, säger Mikael Boström, ordförande i Europeiska Motor AB.
– Min passion för ”att se varje kund” samtidigt som vi i en utmanande bransch måste fortsätta att vara konkurrenskraftiga på alla nivåer som rör bilägandet gör detta jobb extra spännande. Europeiska Motor AB är och skall vara den fortsatt ledande återförsäljaren för Toyota i Sverige och upplevas som ett mycket proaktivt kundserviceföretag. Att nu återigen få vara i frontlinjen och att förverkliga det jag tror på är för mig en extra krydda. Jag ser mycket fram emot att med ett dedikerat och välutbildat team möta denna utmaning tillsammans med familjen Boström som ägare, säger Hans-Eric Almebäck.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063