23948sdkhjf

Mazdas ungdompris vill skapa fred i världen

I samband med det 14:e Världstoppmötet för tidigare mottagare av Nobels fredspris i Rom den 14 december lanserar Mazda den andra upplagan av ”Mazda Make Things Better Award”. Prissumman på 10 000 euro går till den unga forskare som kan presentera det projekt som på bästa sätt främjar freden i världen genom att använda nya moderna tekniker. Mazda, som är en ledande samarbetspartner till Världstoppmötet, lanserar priset i samband med ”Youth Summit Workshop”, det speciella toppmötet för framtidens unga ledare.

- I Mazda har vi varit tvungna att vara kreativa under årens lopp för att klara olika utmaningar. Vi har därför utvecklat en företagsanda med att aldrig ge upp och att hela tiden utmana gängse konventioner, säger Wojciech Halarewicz, Vice President Communications, Mazda Motor Europe. Vi har stor respekt för de som delar detta synsätt och denna anda. Därför instiftade vi utmärkelsen ”Mazda Make Things Better Award” för att stödja unga människor som är villiga att stå upp för sina idéer och försöker att göra världen mera fridfull. Jag är därför stolt att kunna säga att Mazda fortsätter att dela ut detta fredspris.

Det var vid fjolårets Världstoppmöte för tidigare mottagare av Nobels fredspris i Warzawa som priset för första gången utlystes. Den första mottagaren av prissumman var den då 23-årige finländaren och läkarstudenten Antti Junkkari för sitt projekt om hur man genom att använda interaktiva radioprogram kan bekämpa det utbredda användandet av illegala skjutvapen i Afrika.

- Tillsammans med vårt team är jag mycket tacksam för priset och för det framgångsrika samarbetet med Mazda, säger Antti Junkkari, som också deltar i årets ”Youth Summit Workshop”. Tack vare Mazdas bidrag har vi lyckats driva projektet ett stort steg framåt. Jag önskar alla deltagare i nästa ”Mazda Make Things Better Award” lycka till.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062