23948sdkhjf

Volvo Car Group testar nu sin nya trecylindriga motor

Volvo Cars bekräftar idag att ett program har inletts för att utveckla en lätt 3-cylindrig bensinmotor. Motorn, helt utvecklad i Sverige, kommer att stå sida vid sida med de klassledande 4-cylindriga Drive-E-motorer, och understryka Volvos tekniska förmåga och engagemang för effektivt bränsleutnyttjande.

– Under de senaste åren har vi kommit långt på Volvo. Investeringar från vårt moderbolag, Zhejiang Geely Holding Group, har gjort det möjligt för oss att återta vår position som ledande inom drivlineteknik. Utvecklingsprogrammet för den nya 3-cylindriga motorn är långt framskridet och vi har redan inlett prototyptester av motorn, säger Dr. Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development inom Volvo Car Group.

Volvo har en lång historia av att utveckla sina egna unika 6-, 5- och 4-cylindriga motorer, och expertisen finns inom de egna väggarna. Beslutet att inkludera en 3-cylindrig motor i Volvos motorprogram är ett naturligt steg i Volvos strategi att reducera storlek och vikt. Klassledande teknik och analysmetoder tillåter högre effekt och bättre bränsleekonomi i förbränningsmotorer med liten cylindervolym än någonsin tidigare.

– Vi har lärt oss mycket från utvecklingsarbetet bakom våra 4-cylindriga Drive-E-motorer, och omsatt kunskaperna till en mycket lyhörd, kompakt och kraftfull 3-cylindrig motor av premiumkvalitet. Motorn har i första hand utvecklats med vår nya CMA-arkitektur i åtanke, men tack vare Volvos avancerade turboladdningsteknik kommer den kommer också att driva serie 60-bilarna, och ändå uppfylla utsläppsmålen enligt Euro 7, säger Michael Fleiss, Vice President Powertrain inom Volvo Car Group.

Den nya 3-cylindriga Drive-E-motorn är byggd med ett vaksamt öga mot framtiden. Den är utformad för att stödja flera olika tillämpningar, i linje med marknadens växande efterfrågan på en reell kombination av prestanda och verkningsgrad.

– Det fina med den nya 3-cylindriga motorn som vi utvecklar är att den kan byggas på samma produktionslinjer som vår 4-cylindriga motor. Detta ger en flexibel produktionspotential som kan anpassas för våra affärsbehov efterhand som vi växer. Det är ett viktigt steg framåt för Volvo Cars. Sett till effekt och verkningsgrad kommer Volvos ingenjörskonst att uttryckas tydligt i den nya 3-cylindriga Drive-E-motorn, avslutar Dr. Mertens.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078