23948sdkhjf

SFVF informerar om verkstäders rättigheter och skyldigheter

När servicemarknaden avreglerades inom EU stärktes också verkstädernas ställning. Men avregleringen innebär inte bara rättigheter för verkstäderna, utan det finns även en rad skyldigheter.
Därför har Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF, tagit fram en praktisk sammanställning över verkstadens rättig- och skyldigheter.
– Det är en liten vägledning över vad som är tillåtet respektive otillåtet för alla verkstäder, berättar Bosse Ericsson, vd för SFVF.
Han berättar att den lilla vägledningen kommer att distribueras ut till samtliga SFVF-medlemmar samt alla större verkstäder, såväl märkesauktoriserade som allbil, under den närmaste tiden.
– Det finns ett stort kunskapsbehov bland verkstäderna – man vill veta mer om konkurrensfrågorna, konsumentjuridik och hur branschen ser ut.
– Det har jag stött på under SFVF-utbildningsturné som är det största kunskapslyftet i branschen, säger Bosse Ericsson.
Den lilla röd-gröna trycksaken är även försedd med den europeiska kampanjsymbolen för alla bilverkstäders rättigheter och bilägarnas valfrihet, Right-to-repair-campaign.
– Uppropet är viktigt och vi får se vår trycksak som en del av kampanjen, säger Bosse Ericsson på SFVF. Det här är 100% medlemsnytta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078