23948sdkhjf

App för lediga p-platser ska få pendlare att ställa bilen

Bilförare som på förhand vet att det finns lediga parkeringsplatser är mer benägna att parkera bilen och använda sig av kommunaltrafik i stället. Det är idén bakom ett pilotprojekt för ”aktiva parkeringsplatser” som Verband Region Stuttgart nu lanserar i samarbete med Robert Bosch GmbH.
På femton infartsparkeringar längs två pendeltågslinjer känner sensorer från Bosch av lediga parkeringsplatser minut för minut och kommunicerar informationen i realtid. Informationen om de lediga platserna finns sedan tillgänglig i en app och på en webbplats. Elva städer i nordöstra delen av Stuttgart är med och stöttar pilotprojektet. De kommer att förse infartsparkeringarna, som ägs av kommunerna, med uppkoppling och elektricitet. Verband Region Stuttgart kommer att stötta projektet med målet att omvandla Stuttgart till en föregångare för hållbarhet.

– Med våra sensorer gör vi parkeringsplatser till en del av ”sakernas internet”. Vi lyfter problemet med att söka efter ledig plats på infartsparkeringarna från förarnas axlar. Genom att göra så minskar vi trängseln som kommer med letandet och minimerar påfrestningen på miljön, säger Dr. Dirk Hoheisel, medlem av managementstyrelsen vid Robert Bosch GmbH.

Pilotprojektet kommer att starta i början av 2016 med installationen av Bosch-sensorer och pågår till juni 2018. Beläggningsgraden på parkeringsplatserna kommer också att undersökas och analyseras för att se om realtidsinformationen faktiskt uppmuntrar förare till att ta bussar och tåg. I Stuttgart-området finns över hundra infartsparkeringar med 50 till 700 parkeringsplatser. Den minsta parkeringen i pilotprojektet har 49 platser och den största över 520 platser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078