23948sdkhjf

SFVF kräver att Regeringen tar krafttag mot svartjobb

"Alla förstår att man inte kan driva ett företag om man tar 99 kronor för ett hjulskifte eller en handtvätt? Det försämrar konkurrensen för hederliga verkstäder och företag." Det skriver Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) i ett Öppet brev till Regeringen.

"Sveriges Fordonsverkstäders Förenings 2 200 medlemmar betalar många miljoner i skatter och andra pålagor. Dessa pengar används bland annat till att subventionera verksamheter som leder till att verkstäder, däckhandlare, bilvårdsföretag och andra får det allt svårare att konkurrera på samma villkor.

– Dessutom får våra medlemmar vara med och betala via skattsedeln. Det är helt huvudlöst, säger Bo Ericsson, vd för SFVF.

Rapport efter rapport visar att seriösa företag håller på att bli utkonkurrerade av ohederlig verksamhet. Alla förstår att man inte kan driva ett företag om man tar 99 kronor för ett hjulskifte eller en handtvätt?

SFVF:s medlemmar gör anonyma anmälningar till Skatteverket, men absolut inget händer för det. Inget som är märkbart.

– Senast kom rapporten ”Utanför”, skriven av Benjamin Dousa och som beskriver hur akut problemet är. Hur många verkstäder, rekonditioneringsföretag och däckverkstäder måste gå i konkurs innan vi inser allvaret och gör något åt det, säger Bo Ericsson.

Därför uppmanar Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) att Sveriges Regering inför ROT-avdrag på bilreparationer omgående.

· Nollvisionen påverkas positivt om ROT-avdrag införs eftersom underhållet på bilarna förbättras

· Fler bilägare skulle ha råd att byta ut sin slitna vindruta

· Fler skulle ha råd att skifta hjul hos en hederlig däckverkstad

· Fler skulle ha råd att låta något hederligt företag rostskydda sina bilar

· Fler skulle ha råd att underhålla sina bilar

· Fler skulle ha råd att låta någon hederlig göra bilvård på bilen

· ROT-avdraget motverkar svartjobb. I dag skapas fyra av fem nya jobb i tjänstesektorn.

· ROT-avdraget medför att färre bilägare åker till oseriösa verkstäder som inte betalar skatter, moms eller miljöavgifter

· ROT-avdraget medför att fler blir sysselsatta i den seriösa branschen

– Därför rekommenderar SFVF regeringen att införa rotavdrag omedelbart på bilreparationer. Vi rekommenderar också att rotavdraget höjs från 30 procent till 50. En utmärkt åtgärd som även borde inbegripa bilservice och -reparationer, säger Bo Ericsson."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078