23948sdkhjf

För första gången någonsin: En Volvo med 3-cylindrig motor

Volvo Cars lanserar nu en trecylindrig Drive-E-drivlina i XC40, företagets första modell i segmentet kompakta SUV:ar. Den nya drivlinan är den första trecylindriga motorn i företagets 91-åriga historia.

Den helt nya trecylindriga motorn med direktinsprutning och en slagvolym på 1,5 liter har utvecklats internt och använder sig av samma modulära konstruktion som Volvos fyrcylindriga Drive-E-motorer. Den trecylindriga drivlinan levereras med en sexväxlad växellåda. En åttaväxlad växellåda som kan fås som tillval kommer att släppas nästa år.

I linje med Volvo Cars strategi att fortsätta förbättra skalekonomierna kommer motorn att rulla av samma produktionslinjer som företagets fyrcylindriga bensin- och dieselmotorer.

— Vår nya trecylindriga motor är en spännande utveckling för XC40 och för Volvo Cars i allmänhet, säger Alexander Petrofski, Senior Director Cluster 40 på Volvo Cars.

— Motorns kompakta design ger den flexibilitet som vi behöver när vi introducerar fler drivlinealternativ för XC40-kunder.

Volvos nuvarande D3-diesel på 150 hk och bensinmotorn T4 på 190 hk kommer också att ingå i motorprogrammet för XC40.

Den nya trecylindriga drivlinan har dessutom medvetet utformats för integrering i Twin-Engine plug-in hybridbilar. Ett hybridiserat och ett renodlat elektriskt drivlinealternativ för XC40 kommer att läggas till längre fram.

XC40-kunderna kan nu även välja mellan fler interiörnivåer, inklusive bas, lanseringsvarianterna Momentum och R-Design samt den nya lyxiga nivån Inscription.

Inscription-nivån erbjuder exteriörstyling med 18-, 19- eller 20-tumsfälgar, unika skidplates, kromade lister runt sidorutorna och grillen, plus modellspecifika bilfärger. På insidan kännetecknas Inscription av en helt nydesignad växelspaksknopp i kristallglas och eleganta dekorlister i stilen "Drivved", som Volvo introducerade i sin prisbelönta mellanstora SUV, XC60.

XC40-kunderna kan utöver detta sätta sin personliga prägel på bilen med tillbehör som 21-tums Black Diamond Cut lättmetallfälgar och det nya tillbehörsstylingpaketet med skidplates i borstat rostfritt stål och integrerade dubbla slutrör.

— Nya XC40 är en ungdomlig bil som passar förare med en stark känsla av individualitet, säger Alexander Petrofski. Vi vill att kunderna ska kunna sätta sin personliga prägel på bilen — subtilt eller på annat sätt — och därför vill vi kunna erbjuda dem fler valmöjligheter både när det gäller prestanda och styling.

 

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094