23948sdkhjf

Jakten på fuskare på Inspirationsdagen 100% Verkstad

Sedan den 1 juli i fjol är det krav på personalliggare i fordonsverkstaden. Och att strunta i det kan bli dyrt. Det berättar Conny Svensson från Riksskatteverket på Inspirationsdagen 100% Verkstad.

Från och med halvårsskiftet 2018 ska man ha personalliggare om man bedriver någon form av fordonsserviceverksamhet. Det innefattar det mesta som har med motorfordon att göra och i det här ingår glas, tvätt, rekonditionering och så klart även service och reparationer av motorfordon.

– Har man personal ska man ha personalliggare. Det spelar ingen roll om man har avlönad eller icke avlönad personal. Det kan vara så att någon hjälper till i verksamheten, och då ska man fortfarande ha personalliggare, sade Conny Svensson som är riksprojektledare för kontanthandelsprojektet på Skatteverket till Motormagasinet när vi pratade med honom i våras.

Och att strunta i kravet på personalliggare i verkstaden kan bli en dyr affär. Det som händer då är att man kan drabbas av sanktionsavgifter.

Dels kan det handla om att man inte för personalliggare när man ska göra det, eller om man har en personalliggare men som inte uppfyller kraven på att de som är verksamma också är registrerade.

Detta kommer Conny Svensson att berätta mer om på Inspirationsdagen 100% Verkstad den 27 september.

Inspirationsdagen 100% Verkstad är en seminariedag som hålls i Training Partners lokaler i Arlandastad norr om Stockholm och vänder sig till samtliga verkstäder i branschen, både fria och auktoriserade. Här bjuds på inspirerande föredrag och intressanta utställare. Vi bjuder också på mat och dryck.

Anmäl dig till Inspirationsdagen 100% Verkstad i Stockholm här.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.127