23948sdkhjf

Midland lanserar fri vägassistans för mopedbilar

Oljeföretaget Midland lanserar nu fri vägassistans kallad Mopedbil På Väg. Det är en premie- och självriskfri tjänst för mopedbilar i tio år och syftet är att öka mervärdet för kunderna och lojaliteten för verkstäderna.

Midland lanserar nu ett mervärde som sticker ut i segmentet mopedbilar: premie- och självriskfri vägassistans för mopedbilar i tio år för alla märken i Sverige. Det enda som krävs är att man lämnar in sin mopedbil på service inom rätt serviceintervall på en verkstad som säljer Midlands oljor.

Försäljningen av mopedbilar ökar och fler återförsäljare har kompetens inom mopedbilar när det gäller både försäljning och service. Men verkstäderna vi pratar med upplever att de inte behåller kunderna längre än fabriksgarantin, säger Jonas Udd på Midland. Han tillägger att det är en svår kundgrupp att nå vad gäller service, eftersom de flesta som kör mopedbil är tonåringar.

Och försäkringarna för mopedbilar släpar dessutom.

Försäkringarna är inte specificerade för mopedbilar och då tar man en vanlig mopedförsäkring, vilket blir dyrt och samtidigt saknas det ofta exempelvis maskinskadeförsäkring. Och det här är fordon som ändå kostar från 150 000 kronor, säger Jonas Udd.

Midland drar paralleller till husbilsbranschen, där det såg ungefär likadant ut för cirka tio år sedan. Då införde dem en liknande tjänst för husbilar, vilket ledde till att företaget vuxit på den marknaden. Nu hoppas man kunna göra det även bland mopedbilar.

Verkstäderna kan öka sin servicegrad och få in kunderna på rätt intervall. För kunden är det något extra. Och för oss är det en affärsmöjlighet på så sätt att vi säljer mer olja om verkstäderna får behålla sina kunder längre, berättar Jonas Udd.

Både mopedbilar och husbilar kan kännas som små områden i fordonsbranschen, vilket Jonas Udd också medger.

Men det är vårt sätt att nischa oss, att sticka ut på och vara framåt, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11