23948sdkhjf

VW visar upp eldrivet kombikoncept med fyrhjulsdrift

Konceptbilen ID Space Vizzion är en elkombi med en räckvidd på upp till 590 kilometer och kraftfulla prestanda.

Volkswagen ID Space Vizzion är en framtidsmodell som kombinerar en aerodynamiska egenskaper med generöst tilltagna proportioner och drivs helt av el. Batteriet har en total energimängd på 77 kilowattimmar netto och förser en 279-hästarselmotor på bakaxeln med el. Det går att konfigurera bilen med en extra elmotor på framaxeln för en total effekt på 340 hästkrafter.

Tack vare drivsystemets energisnålhet och bilens effektiva aerodynamiska egenskaper har ID. Space Vizzion en räckvidd på upp till 590 kilometer enligt WLTP. Den fyrhjulsdrivna versionen av ID. Space Vizzion klarar accelerationen från 0 till 100 km/h på 5,4 sekunder. Topphastigheten är elektroniskt begränsad till 175 km/h.

Invändigt bjuder konceptbilen på en helt digital förarmiljö. För första gången presenteras här all information primärt på en head up-display med förstärkt verklighet. Den gamla hederliga växelspaksknoppen hör nu till det förgångna – växellägena och parkeringsläget aktiveras nu istället via ett intuitivt reglage på rattstången.

Både exteriören och interiören i ID Space Vizzion ger en realistisk bild av hur visionen för de serietillverkade modellerna i ID-familjen kommer att se ut. Precis som storsäljaren Passat, som kommer att fortsätta säljas globalt, kommer det att finnas en sedan- och en kombiversion av den eldrivna mellanklassmodellen (med samma positionering).

Den produktionsklara versionen av ID Space Vizzion presenteras preliminärt i slutet av år 2021 och kommer sedan att lanseras i olika versioner i Europa, Nordamerika och Kina.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094