23948sdkhjf

Gröna Bilister kritiska till regeringens klimatpolitiska handlingsplan

Mer politiskt mod och beslutsamhet för att genomföra en lyckad omställning, tycker Gröna Bilister.

Åtgärdsförslagen som framkommer för transportområdet i den klimatpolitiska handlingsplanen ska inte betraktas som kompletta.

– Vi vill gå längre än att prioritera och istället kräva att Trafikverket ska finansiera sådana åtgärder, menar Martin Prieto Beaulieu, generalsekreterare på Gröna Bilister i ett pressmeddelande.

Gröna Bilister anser dessutom att åtgärdsförslagen för utbyggnad av laddinfrastruktur måste synkas med försäljningen av elbilar och att ambitionsnivån för utbyggnadstakten behöver vara mycket högre.

Regeringen avser bland annat att utreda om utsläppen från befintlig fordonsflotta ska minskas genom konverteringsstöd till bilägare, för att skynda på omställningstakten även bland äldre fordon, något som välkomnas av Gröna Bilister.

– Gröna Bilister vill nyansera gruppen av aktörer, och lyfta perspektiv mellan könen, barn och äldre, samt mellan individer med olika funktionsvariationer. På så sätt kan handlingsplanens 132 åtgärdspunkter verkligen göra skillnad, avslutar Martin Prieto Beaulieu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141