23948sdkhjf

REGERINGEN

1

Tid för bilbesiktning förlängs

Inställelsetiden för kontrollbesiktning förlängs med sju månader. Förändringen gäller alla fordon som är besiktningspliktiga.

Regeringen presenterar krispaket för småföretag

Nu presenterar regeringen ytterligare åtgärder för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av virusutbrottet.

Så söker du stöd för korttidsarbete

Om du är verkstadsägare och ser intäkterna minska i takt med att kunderna uteblir på grund av coronaviruset. Då kan du söka stöd för korttidsarbete och få statens hjälp att betala lönerna.

FKG välkomnar regeringens krispaket

Fordonskomponentgruppen, FKG, välkomnar regeringens och januaripartiernas krispaket för svenska företag och jobb. Viktiga och välkomna regeringsinsatser för jobb och företagande, säger man.

Tuffare tull-tag mot stöldligor

Krav på laddplats vid parkeringsbyggen

Tuffare tag mot bilmålvakter

Gröna Bilisters svar på skärpta miljökrav

1

Regeringen utreder förbud mot fossilbilar

Från 2030 kan det bli förbjudet att sälja nya bensin- och dieselbilar. Regeringen har tillsatt en utredning som ska ge förslag på hur ett förbud ska genomföras och när fossila drivmedel ska ha fasats ut.

Gröna Bilister kritiska till regeringens klimatpolitiska handlingsplan

MRF kommenterar regeringens klimatpolitiska handlingsplan

Den 17 december presenterade regeringen ett förslag till klimatpolitisk handlingsplan. Motorbranschens Riksförbund, MRF, välkomnar flera av punkterna i planen.

Generösare gräns för klimatbonus

Mer flexibla skatteregler för husbilar ska utredas

Så tycker branschen om höstbudgeten

Den 18 september släppte regeringen sin ändringsbudget för hösten. En del av punkterna kommer påverka fordonsbranschen och det finns blandade åsikter om dessa punkter bland branschens organisationer.

Regeringen föreslår 100 miljoner kronor till biogas

Klart: regeringen ändrar inte skatten för WLTP

Nu står det klart att regeringen inte ändrar lagstiftningen för hur fordon kommer beskattas efter nya WLTP-systemet. Med ett undantag: utsläppsgränsen för bonusen i bonus malus-systemet höjs marginellt.

Säkerheten ska höjas för vägarbetare

Säkerheten för vägarbetare behöver öka. Därför har regeringen gett Transportstyrelsen i uppdrag att utreda möjliga åtgärder för att öka säkerheten för personal som arbetar vid vägarbeten.

Sänd till en kollega

0.047