23948sdkhjf

Seats vd har avgått på egen begäran

Vd:n för Volkswagen Groups Seat-varumärke, Luca de Meo, avgick den 7 januari med omedelbar verkan. Han spekuleras samtidigt vara en kandidat att ta över Renault.

De Meo kommer att ersättas av märkets finanschef, Carsten Isensee, tills vidare. Men de Meo kommer att stanna kvar i Volkswagengruppen, säger Seat i ett uttalande. Det hela har skett på de Meos egen begäran enligt ett separat uttalande från VW Group.

Hans avgång kommer samtidigt som det spekuleras om att de Meo har erbjudits att ta över som vd på Renault. Renault har sagt att det utarbetar en lista med kandidater för att ersätta Thierry Bollore, som avgick i mitten av oktober och som för närvarande leds av finanschefen Clotilde Delbos tills vidare.

De Meo kan vara en utmanare för posten, men det finns ett hinder: en klausul i hans kontrakt om att han inte får gå till en konkurrent, enligt en källa till Reuters. De Meo har inte kunnat nås och Renault har avböjt att kommentera.

Ett annat sammanträffande är att de Meos drag kommer när Renault försöker lösa oron som uppstått efter gripandet av den före detta Renault-Nissan-chefen Carlos Ghosn i Japan för ett år sedan. Ghosn flydde dessutom Japan förra veckan till Libanon och har sagt att han kommer att hålla en presskonferens den 8 januari för att ge sin sida av historien efter hans arrestering i slutet av 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094