23948sdkhjf

Motorbranschcollege i nytt samarbete för elbilsutbildning

Framtiden är redan här i motorbranschen och efterfrågan på elbilar, laddhybrider och vanliga hybridbilar slår nya rekord. Genom ett nytt samarbete med Kia Motors Sweden ökar Motorbranschcollege ytterligare kvaliteten på utbildningen inom fordonsteknik hos anslutna gymnasieskolor.

Kia Motors Sweden är det senaste i raden av företag inom branschen som tecknar samarbetsavtal med Motorbranschcollege, MBC. Kia är också först med ett riktat erbjudande inom området laddbara bilar för MBC-skolor.

Läs också: Yrkesplugget byter namn

– Vi är mycket glada över att Kia Motors Sweden ansluter till samarbetet inom Motorbranschcollege för att ytterligare stärka de fordonstekniska gymnasieutbildningarna. De gör nu en stor satsning på utbildning av fordonslärare inom bland annat laddbara bilar och hybrider. Det är kompetensområden som branschen efterfrågar i hög grad, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare för Motorbranschcollege.

Kia kommer som en del av samarbetet bland annat att erbjuda en skräddarsydd tredagarsutbildning för fordonslärare. Kias återförsäljare kommer också att ta emot elever för arbetsplatsförlagt lärande.

– Det är inget nytt egentligen, däremot behöver vi göra det mer strukturerat. Motorbranschcollege hjälper oss med vilka skolor vi ska samarbeta med. Och det vi gör är att ser till att skolorna har rätt bilar, verktyg och att lärarna har rätt kompetens så att de kan utbilda eleverna på ett bra sätt för framtiden, säger Susan Rosenblad, utbildningsansvarig hos Kia Motors.

Kia har valt att vara med i samarbetet för att bidra till framtidens fordonsindustri, eftersom man anser att ekvationen med att det behövs 5 300 anställda de närmaste åren inte går ihop.

– Om vi kan hjälpa till att höja Motorbranschcollege som varumärke kan vi också kanske få fler behöriga sökande till MBC-skolorna. Det blir ett värde och då kanske vi kan skapa ett tryck med en väntelista istället för tomma platser, säger Susan Rosenblad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095