23948sdkhjf

Produktionen av Polestar 2 har startat

Medan många bilfabrikanter stoppar sin produktion på grund av coronaviruset gör Polestar tvärtom. Bilmärket har börjat bygga sin helt elektriska modell Polestar 2 i fabriken i Luqiao, Kina.

Leveranser till kunderna beräknas börja under sommaren 2020, med början i Europa, följt av Kina och Nordamerika, skriver Polestar i ett pressmeddelande. Till en början kunde bilen reserveras genom en deposition och under 2020 har flera marknader öppnat upp för att kunna bekräfta beställningarna. Först ut var Sverige och Norge följt av Belgien och Nederländerna där tusentals redan lagt sin order på Polestar 2.

Fastbacken från Polestar är den första elbilen som produceras i fabriken i Luqiao.

Att inleda produktionen nu under dessa utmanande omständigheter är en stor prestation och resultatet av stora ansträngningar från personalen i fabriken och teamet som hanterar försörjningskedjan, säger Polestars CEO, Thomas Ingenlath.

Fabriken i Luqiao ägs av Zhejiang Geely Holding och drivs av Volvo Cars och är ett exempel på hur Polestar kan dra nytta av expertis och resurser som finns inom moderbolaget.

Polestar 2 byggs under första året i en version med 408 hk och 660 Nm. Bilen har fyrhjulsdrift och ett 78 kWh batteri med en räckvidd på 470 km (WLTP). Polestar 2 är den första bilen i världen med ett integrerat infotainmentsystem från Android. Med tillgång till inbäddade Google-tjänster som Google Assistant, Google Maps med stöd för elfordon och Google Play Store.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094