23948sdkhjf

Rekordpriser på skrotbilar

När Bilweb Auctions klubbade två gamla VW såldes de för hundratusentals kronor.

Bilweb Auctions sommarauktion 2020 bjöds två tidiga exemplar av Volkswagen Typ 1 ut till försäljning. Båda var i ett skick som vänligast kan beskrivas som ”charmigt” och ”med potential”. Det handlar alltså om renoveringsobjekt, men det hindrade inte köparna från att bjuda över varandra. Priserna rusade iväg ordentligt.

– Ja, för dom flesta är nog detta skrotbilar men för oss som älskar gamla folkvagnar handlar det om eftersökta rariteter. En VW bubbla av typ 1 med delad bakruta betingar ett högt värde även om den är i skick som liknar en skrotbil, säger Michael Luft, ansvarig för Bilweb Auctions, i ett pressmeddelande.

Den ena ”skrotbilen” som såldes under auktionen är en Volkswagen Bubbla Typ 1 från 1951 med delad bakruta och soltak, vilket är extra ovanligt. Bilen gick under klubban för över 230 500 kronor. Den andra skrotbilen, också en Typ 1 med delad bakruta, klubbades för 98 500 kronor.

­– Det var stort intresse inte minst för folkvagnarna och vi hade en fin cab som gick för över 220 000 kronor. Som vanligt också många bud på äldre Volvobilar och i synnerhet fyra P1800:or som alla såldes till bra priser, säger Michael Luft.

Auktionen fortsätter i dag torsdag 18 juni, då bland annat fyra ovanliga Studebaker ska bjudas ut.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062