23948sdkhjf

Brett och fett utbud vid Bilweb Auctions sommarauktion

Bilweb Auctions sommarauktion blir en maffig tillställning med 123 klassiker som går under klubban. Auktionslistan innehåller flera spännande modeller.

Mercedes 600 6,3 V8? Kan det vara något för sommarens cruising? I så fall ska du lägga bud, från den 12 juni, när budgivningen öppnar. M-B 600 var den ultimata limousinen för statsmän och popstjärnor – fast då var det i regel den förlängda Pullman-versionen som var lång som en rälsbuss.

Jag minns att jag läste nyheten att Lennon köpt en enfärgad vit 600 Pullman som motvikt till sin flower-powerlackerade Rolls Royce – gul som ”the yellow submarine.” Jag kan ha varit nio-tio år. Den bil som ska gå under klubban är dock statsmannamässigt svart, har AC, luftfjädring och kylskåp för champagnen. Uppskattat värde enligt Bilweb Auctions är runt en miljon kronor. Den är inte i mint condition, snarare i bra bruksskick med lite skråmor.

För den som har något trängre ekonomisk sektor kan rekommenderas en Alfa Romeo 164 från 1994. Vinröd och grann med den klassiska Arese V6-motorn, i 164 på 3,0 liter och med ZF Automatlåda (jag deltog i pressköret i Milano när den kom med automatlåda). Vackert motorljud och trevlig att köra. Just detta ex. är importerat men aldrig vinterkört. Har ny AC-kompressor plus en del repor och andra skönhetsfläckar samt 23 900 mil på mätaren. Bilen benämns objekt och då kan jag tycka att det bedömda värdet runt 50 000 kronor är lite överambitiöst.

Sommarens auktion är rekordstor med 123 roliga fordon på listan. Om inte annat är det bra tittgodis.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078