23948sdkhjf

Volvochefen – så bra behöver elbilars räckvidd vara

Håkan Samuelsson ansåg förr att elhybrider var ett smartare alternativ för de flesta bilköpare. Nu ser han dem som en övergångsteknologi i väntan på helt eldrivna bilar.

Det som kanske stoppar många elbilsköpare är besväret med räckvidden. Ingen vill ju ha eltorsk ute på det svenska fjället, eller i en djup skog.

Läs också: EU vill stoppa smutsiga elbilsbatterier

Vi Bilägare skriver om volvochefen Håkan Samuelssons syn på elbilarnas framtid och vad vi kan vänta oss av framtidens elbilar

– Batterierna kommer gå ned i pris och priserna på konventionella bilar kommer gå upp. Som vanligt avgörs lönsamheten av hur attraktiva produkterna är och det är ingen tvekan om att våra elbilar blir riktigt attraktiva, säger han till Autocar.

– Självklart behöver vi fortfarande förbättra elbilsräckvidden. Man ska kunna köra åtta timmar, sedan stanna och ladda bilen medan man laddar kroppen. Men elbilsräckvidden kommer förbättras snabbt. Om fem år säger experterna att den kommer fördubblas och det kommer hända. Betydligt fler hjärnor koncentrerar sig på batterikemi nu än någonsin tidigare, säger Håkan Samuelsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095