23948sdkhjf

Säsongspremiär för Porsche Carrera Cup Scandinavia

Den 17 och 18 juli inleds årets Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Efter ett utdraget uppehåll på grund av corona-pandemin inleds årets mästerskap med två race på Falkenbergs Motorbana. Det bjuds på en fullmatad säsong, med totalt 14 race i Sverige och Norge.

Regerande mästaren Lukas Sundahl inleder jakten på ett historiskt hattrick. En seger i årets mästerskap skulle göra honom unik som den ende föraren att vinna Porsche Carrera Cup Scandinavia tre säsonger i följd. Samtidigt kan han räkna med hård uppvaktning från konkurrenterna. Framförallt från ärkerivalen Robin Hansson som slutade tvåa ifjol och satsar allt på att ta sin första mästerskapsseger.

För första gången i Porsche Carrera Cup Scandinavia finns en rejäl prispott med hela 500 000 kronor att köra om under säsongen. Mästaren får 200 000 kr, tvåan i mästerskapet får 100 000 kr och trean 50 000 kr. För att uppmärksamma det omfattande lagarbete som ligger bakom fina individuella prestationer instiftar Porsche Sverige även ett teammästerskap jämte förarmästerskapet. Ytterligare 150 000 kr är öronmärkta för seriens mest framgångsrika team.

Samtliga deltävlingar sänds live på Viaplay och V Sport Motor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11