23948sdkhjf

Schäfer ny chef för Skoda

Thomas Schäfer har utsetts till ny chef för tjeckiska Skoda. Schäfer var innan dess chef för Volkswagen Sydafrika. Hans koncernchef Herbert Diess har redan gett honom en ”vägkarta”.

Man kan möjligen se det som ett gott omen att Thomas Schäfer varit placerad i Kapstaden, strax norr om Godahoppsudden. Skoda går förvisso bra, väldigt bra till och med, och ses som en kassako i koncernen. Men koncernchefen Herbert Diess har nyligen i en intervju i Frankfurter Allgemeinen Zeitung (FAZ) sagt att ”Skoda är inte tillräckligt aggressiva” och ”Vi har ingen nytta av ett tredje premiummärke i koncernen”. Med det vill han ha sagt att Skoda måste bli tuffare i kampen mot volymmärken från Frankrike och Sydkorea.

Så Thomas Schäfer vet i alla fall vad högste chefen förväntar sig av honom. Schäfer är 50 år, född i Marburg som ligger några mil norr om Frankfurt. Och nu går flyttlasset till Mlada Boleslav i Böhmen strax norr om Prag. Skoda sålde i fjol 1,24 miljoner bilar och under första halvåret i år noterade företaget en vinst på drygt 2,3 miljarder kronor, trots corona.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11