23948sdkhjf

Galet sug efter begagnade bilar

Under juli ökade begagnatförsäljningen med mer än femton procent. Det visar siffror från BCA Vehicle Remarketing.

Medan nybilsförsäljningen går trögt i coronakrisens spår är det köpfest på begagnatmarknaden. Under juli månad ökade antalet sålda begagnade bilar till privatpersoner med 15,6 procent, jämfört med samma månad i fjol. Räknat i antal bilar såldes 117 143 stycken, vilket är 15 767 fler än i juli i fjol. Det framgår av ett pressmeddelande från fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing.

– Marknaden är urstark och vi ser prisnivåer klart högre än innan pandemin. Bristen på både nybil och nu även begagnat samt hemester driver prisutvecklingen. Vad som också är intressant är att bilhandeln fortsätter att ta marknadsandelar i förhållandet till försäljningen från privatpersoner till privatpersoner, säger Johan Browaldh, sales manager Sweden på BCA Vehicle Remarketing.

Särskilt bilhandeln går starkt, som ökade med 21,2 procent till 59 068 sålda bilar, jämfört med privatmarknaden som ökade med 10,8 procent till 55 374 sålda bilar.

– Efterfrågan är fortsatt väldigt stor både i och utanför Sverige. Däremot gör begagnatbristen på hemmaplan att våra handlare i Sverige tar större andel av tillgängliga personbilar och konkurrerar ut handlarna från resten av Europa. Det i större omfattning än en starkare kronkurs gör att exportandelen just nu minskar, säger Johan Browaldh.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.112