23948sdkhjf

SFVF efterlyser rot-avdrag för bilreparationer

Om rot-avdrag införs minskas gapet mellan den seriösa och oseriösa marknaden. Det menar SFVF och uppmanar regeringen att agera.

Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF, har länge slagits för ett rot-avdrag på bilreparationer. Nu går man på nytt ut och uppmanar regeringen att införa ett sådant avdrag. Inte minst skulle det stävja osund konkurrens.

– Seriösa bilverkstäder får ständigt ökade krav som leder till att öka klyftan mot den oseriösa svarta verkstaden, säger Bo Ericsson, vd för SFVF, i ett pressmeddelande.

– Ingen kontrollerar verkstäder, däckverkstäder, bilvårdare med flera som saknar en fast adress eller telefonnummer. Ingen kontrollerar de verkstäder som saknar ett organisationsnummer.

Bo Ericsson menar att om ett rot-avdrag införs kommer gapet mellan den seriösa och den oseriösa marknaden att minska, och staten får tillbaka pengar genom att fler sysselsätts och kan betala skatt, moms och miljöavgifter.

– Idag skapas fyra av fem nya jobb i tjänstesektorn, frågan då är, ska det vara vita eller svarta jobb, frågar sig Bo Ericsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079