23948sdkhjf

Motorbranschcollege får stöd av KGK

KGK och Autoexpertens butik- och verkstadsnät ska bidra med utbildningar och kompetensutveckling.

Två starka aktörer inom motorbranschen, KG Knutsson AB (KGK) tillsammans med den helägda butik- och verkstadskedjan Autoexperten, har valt att gå in och stödja skolor inom ramen för Motorbranschcollege. Det framgår av ett pressmeddelande från Motorbranschcollege.

Samarbetet innebär att KGK och Autoexperten ska bidra med kompetensutveckling för fordonslärare, produktutbildningar och tillgång till det nationella butiks- och verkstadsnätet. Det står klart när de båda företagen nu undertecknat en avsiktsförklaring med Motorbranschcollege.

– Vi kommer genom vårt samarbete med Motorbranschcollege öppna upp vårt kursutbud inom KGK Academy för lärare på certifierade skolor. KGK Academy erbjuder ett brett och innehållsrikt kursutbud som kommer att tillföra en god kompetensutveckling till landets certifierade Motorbranschcollege, säger Henrik Ivarsson, produktchef på KGK Solutions.

Enligt en kartläggning från Transportföretagen står motorbranschen inför ett stort rekryteringsbehov på både kort och lång sikt. Under de kommande tre åren kommer 5 300 personer att behöva anställas.

– Genom Motorbranschcollege ges vi en möjlighet att erbjuda certifierade skolor ytterligare produktkunskap och utbildningar om våra varumärken. Att vi dessutom har en lokal butiksorganisation gör att vi kan vara tillgängliga för skolorna i deras närområde. Vi tilltalas mycket av att kunna stödja skolor på plats och stärka våra samarbeten lokalt, säger Johan Regefalk, vd för KGK.

En Motorbranschcollegecertifiering innebär en kvalitetsstämpel för den fordonstekniska utbildningen inom fordons- och transportprogrammen i skolorna.

– Vi är glada att KGK och Autoexperten vill vara en del av Motorbranschcollege och ytterligare bidra till att öka kompetensen och produktkunskapen hos lärare på våra fordonstekniska utbildningar. Att ytterligare två starka aktörer ansluter är mycket viktigt för vår framgång, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare på Motorbranschcollege.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11