23948sdkhjf

Pirellis nya däck till ”gamla” Fiat 500

Milanobaserad Pirelli lanserar ett nytt däck till ikoniska Fiat 500 vars världspremiär var i juli 1957, exakt 50 år före lanseringen av dagens nuova Fiat 500. Det nya däcket utgör en del av Pirelli Collezione.

Pirelli Collezione är ett sortiment av däck speciellt avsedda för bilar från 1950 till 1980. Det kombinerar klassisk look med modern teknik, samtidigt som däckets övergripande klassiska originalitet finns kvar från ursprunget på 50-talet.

För alla de olika versionerna av Fiat 500 som gjordes från 1957 har Pirelli återskapat Cinturato CN54 i storleken 125R 12”, som ursprungligen lanserades 1972. Det är ett radialdäck med slitbanemönster och sidovägg som liknar originalet, men tillverkat med modern teknik.

Pirelli Collezione däck använder en modern gummiblandning för att ge ökat grepp och förbättrad väghållning på våta ytor, vilket garanterar tillförlitlighet och hög säkerhetsstandard utan att kompromissa med den ursprungliga stilen. Under hela däckets forsknings- och utvecklingsprogram använde Pirellis ingenjörer samma parametrar som de ursprungliga fordonskonstruktörerna använde för att perfekt komplettera bilens upphängning och chassi när den var ny. För att uppnå detta hänvisade de till originalmaterial och design som finns i arkivet Pirelli Foundation i Milano.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078