23948sdkhjf

Sverige i topp på förnybar fordonsgas

Svensk fordonsgas består av drygt 95 procent förnybar biogas, visar ny statistik från SCB. Det placerar oss i världstoppen.

Även när det gäller flytande fordonsgas, som bidrar till omställningen av den tunga långväga trafiken, är biogasandelen hög. Statistiken från SCB visar att andelen biogas i fordonsgasen fortsätter att öka, skriver Energigas Sverige i ett pressmeddelande. Första halvåret 2020 är den uppe i 95,3 procent.

Målet i gasbranschens klimatfärdplan är att vi ska ha 100 procent biogas i den komprimerade fordonsgasen (CNG) år 2023. Redan nu närmar vi oss alltså målet, säger Maria Malmkvist, vd för Energigas Sverige.

Försäljningen av fordonsgas gick ned något under våren jämfört med samma period förra året, på grund av minskad efterfrågan i spåren av coronapandemin.

Andelen biogas i den flytande fordonsgasen ligger för första halvåret 2020 på 47,5 procent, enligt SCB:s statistik. Det görs satsningar på ny produktion av biogas på flera håll i Sverige. En ökande andel förvätskas och blir till flytande biogas, som hittar nya användningsområden inom tunga transporter, industri och sjöfart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078