23948sdkhjf

Mera batterier för Valmet Automotive

Finska Valmet satsar hårdare på batteritillverkning. Området förväntas inom de närmaste åren nå samma försäljningsnivåer som fordonstillverkningen.

Batterierna för elbilar (EV) kommer kanske till och med överträffa den inom tillverkning av fordonskontrakt de närmaste åren, skriver företaget i ett pressmeddelande. Tillväxten kommer att fokusera på affärsområdet EV Systems med batterisystemteknik och tillverkningstjänster, men företagets strategi betonar vikten av e-mobilitet inom alla affärsområden.

För Valmet Automotive är batterisystem den viktiga tillväxtverksamheten och företaget har som mål att bli en nyckelaktör både som kontraktstillverkare och som en Tier 1-systemleverantör, liksom Valmet Automotive är en viktig Tier 1-systemleverantör för tak och kinematiska system. Målet baseras på den kontinuerliga tillväxten i efterfrågan på batterier och företagets expertis inom teknik och tillverkning av 48 V och högspänningsbatterier för Plug-in och för helelektriska fordon.

EV Systems affärsområde grundades 2018 har idag cirka 300 anställda i Finland och 50 anställda i Tyskland. Affärsområdet ansvarar för Valmet Automotives hela värdekedja för batterisystem, inklusive teknik, tillverkning, testtjänster och kundrelationer.

- Sedan 2018 har Valmet Automotive tagit viktiga steg för att etablera företaget som en nyckelaktör inom elmobilitet. Detta upplevs mycket positivt av våra kunder och fordonsindustrin, säger Olaf Bongwald, VD, Valmet Automotive.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094