23948sdkhjf

Drivelab Stockholm öppnar ny terrängbana

Anläggningen möjliggör avancerade tester av fyrhjulsdrivna fordon och kompletterar befintliga asfaltsbanor.

Test Track Terrain är namnet på Drivelab Stockholms nya terrängbana. Banan är byggd för att testköra fordon under varierande förhållanden för off road-, sport- och gatorienterade fyrhjulsdrivna fordon.

Den nya terrängbanan vid Arlanda norr om Stockholm har utformats utifrån befintlig topografi med en rad olika hinder som möjliggör avancerade tester av fyrhjulsdrivna fordon. Några av de hinder som kommer finnas tillgängliga är bland annat friktionsrullar, stigningshinder, sidolutning och warp.

Bana och hinder har skapats med hjälp av grusade vägar, hällar av sten eller räfflad betong där exempelvis befintliga berghällar utgör naturliga hinder längs banan. Terrängbanans hinder är utformade med olika svårighetsnivåer, något som är unikt jämfört med andra testbanor. Hela testområdet är specialdesignat av bandesigner Jonas Jarlmark Näfver, teknologie licentiat i fordonsdynamik vid KTH.

Nytillskottet kompletterar de båda asfaltsbanorma Test Track 1 och 2 och tillsammans utgör de ett 20 000 kvadratmeter stort utbildningscentrum för lätta och tunga fordon, eventytor, hotell, verkstadslokaler, försäljning och service.

– Test Track Terrain är ett välkommet och efterfrågat tillskott till Drivelab Stockholm. Med terrängbanan förstärker vi Drivelabs redan starka position som en självklar arena för utbildning och utveckling inom fordonsindustrin, säger Dieter Sand, vd för Arlandastad Holding, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078