23948sdkhjf

Konverteringspremien II. Glad Bolund (MP) hos Autoexperten

Regeringen föreslår som bekant en premie till bilägare som konverterar sin bensinbil till etanol- eller gasdrift. Miljöpartiets språkrör Per Bolund valde att presentera det hos Autoexperten.

Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP) valde Autoexpertens bilverkstad i Täby när han presenterade nyheten i regeringens höstbudget, ett bidrag/premie för att konvertera befintliga bensinbilar till etanoldrift.

Hans kollega Isabella Lövins pressekreterare var betydligt mer tillbakadragna när Motormagasinet kontaktade dem under tisdagen (se den andra texten i ämnet) men Bolund var i högform.

Det är en möjlighet för dem som inte har så tjock plånbok att de kan köpa en elbil eller laddhybrid. Istället kan de bygga om sin befintliga bensinbil för cirka 5 000 kronor med bonusen och kunna köra mer hållbart, säger språkröret och ministern Per Bolund.

Det är hållbart att ta vara på de bilar som redan rullar på våra vägar. Därför välkomnar vi regeringens bonus. Ingen ska behöva köpa en ny bil, säger Anders Nilsson, affärsområdeschef Autoexperten.

Det tar ungefär en till två timmar och kostar cirka 10 000 kronor (cirka 5 000 kronor med bonus) att konvertera en bensinbil till etanoldrift, skriver Autoexperten i sitt pressmeddelande. Och upprepar ett tidigare budskap: Med drygt 400 bilverkstäder runt om i landet skulle Autoexperten, med en heltidsanställd bilmekaniker för konvertering på varje verkstad, kunna bygga om alla bensinbilar på mindre än sju år.

Finansmarknads- och bostadsminister, Per Bolund och Affärsområdeschef Autoexperten, Anders Nilsson glada över regeringens etanolkonverteringsbidrag.Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094