23948sdkhjf

Promeister och Realgymnasiet startar fordonsprogram i Göteborg

Framtidens fordonstekniker ska erbjudas en modern utbildning som säkerställer elevernas anställningsbarhet efter gymnasieexamen.

Under hösten 2021 startar Realgymnasiet fordonsprogrammet Promeister Fordon i samarbete med Promeister i Göteborg. Utbildningen drivs av Lärande i Sverige, genom Realgymnasiet tillsammans med Promeister.

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu får möjlighet att erbjuda Promeister Fordon här på Realgymnasiet i Göteborg. Det är ett efterlängtat tillskott till vårt programutbud och kommer att göra de elever som vill jobba som fordonstekniker väldigt attraktiva i en bransch som utvecklas i snabb takt, säger Martin Kunz, rektor på Realgymnasiet i Göteborg.

Samarbetet syftar till att utbilda eleverna till skickliga fordonstekniker som har kompetens inom grundläggande fordonsmekanik och framförallt inom modern fordonsteknik. Den gemensamma målsättningen är att Promeister Fordon ska vara Sveriges bästa fordonstekniska utbildning.

En stor del av utbildningen sker i en toppmodern utbildningsverkstad där eleverna får lära sig grunderna. APL (arbetsplatsförlagt lärande) sker på samarbetande bilverkstäder i hela Göteborg. Efter godkänd gymnasieexamen ger Promeister också eleverna jobbgaranti, vilket innebär sex månaders provanställning.

– Det är fantastiskt roligt att vi ska lansera Promeister Fordon på fjärde orten tillsammans med Realgymnasiet. Uppstarten av gymnasieprogrammet i Göteborg ligger helt i linje med vår ambition att mota den akuta bristen av fordonstekniker i Sverige och öka antalet anställningsbara fordonstekniker i Göteborgsområdet, säger Andreas Forslund, operativ chef på Promeister Solutions.

I och med det nya fordonsprogrammet i Göteborg finns Promeister Fordon på fyra orter. Sedan tidigare bedriver man utbildning i Stockholm, Malmö/Lund samt Örebro.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093