23948sdkhjf

VW: Diess får grönt ljus och ny ledning

Den 14 december beslöt Volkswagen-koncernens styrelse att ge vd Herbert Diess grönt ljus för sin strategi. Dessutom är det klart att Lamborghini och Ducati behålls i koncernen.

I stort sett fick koncern-vd Herbert Diess genom alla sina önskemål. En knäckfråga var de personer han ville ta in i koncernledningen men där blev det full pott. Strategin Together 2025+ slogs också fast: Investeringarna i elektromobilitet och digitalisering fortsätter och dessutom ska fokus ligga på besparingar. Materialbesparingarna ska exempelvis bli sju procent.

För oss utomstående kanske det mest synliga blir att styrelsen beslöt att Lamborghini och Ducati blir kvar i koncernen och inte avknoppas som varit uppe på dagordningen. Bentley kommer att sortera under Audi från 1 mars 2021, då synergieffekterna gynnas av att varumärkena delar en hel del komponenter – bland annat ifråga om elektrifiering.

På medellång sikt ska koncernens huvudkontor i Wolfsburg bli pionjäranläggning för högautomatiserad tillverkning av elfordon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094