23948sdkhjf

Normalisering på begagnatmarknaden

I januari minskade försäljningen av begagnade bilar. Mest minskade handeln mellan privatpersoner.

Under pandemin har efterfrågan på begagnade bilar skjutit i höjden. Men nu tycks trenden ha mattats något. Under januari minskade antalet sålda begagnade bilar till privatpersoner med 6,8 procent, enligt ett pressmeddelande från BCA Vehicle Remarketing.

– Prisnivåerna har planat ut på en nivå som fortsatt är högre än innan pandemin men nu börjar det likna något som vi kan kalla en normalnivå, säger Johan Browaldh, sales manager Sweden på BCA Vehicle Remarketing.

Tendensen bekräftas av Vroom, som i ett pressmeddelande pekar på att begagnatförsäljningen av bilar upp till tio år gamla minskade med sex procent i januari, jämfört med samma månad i fjol.

Trenden att marknaden rör sig från affärer mellan privatpersoner till bilhandeln fortsätter. Under januari minskade bilhandeln förvisso med 3,8 procent jämfört med samma månad i fjol, men privatmarknaden tappade hela tio procent.

– Vi anser att de största faktorerna bakom skiftet är att bilhandeln varit snabba att anamma en ökad digitalisering samt ett brett utbud av tilläggstjänster, säger Johan Browaldh.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093