23948sdkhjf

Bentley säljer fem exemplar av historia

Bentley erbjuder sina kunder en sista möjlighet att köpa bilhistoria. Det handlar inte om en gammal bil, men en av varumärkets mest unika och lyxiga modeller som har slutat produceras: Mulsanne Grand Lumousine by Mulliner. Men då det endast finns fem gäller det att vara snabb – och ha råd.

Mulsanne Grand Limousine by Mulliner är designad och byggd helt för hand. Det är den ultimata demonstrationen av de extraordinära färdigheterna och förmågorna hos Bentleys egen skräddarsydda division. Eftersom produktionen av Mulsanne upphörde i fjol representerar dessa fem exemplar en unik chans för kunderna att förvärva en ikonisk bit av modern Bentley-historia.

Med betoning på den lyxiga reseupplevelsen sitter en flaskkylare med kristallflöjter mellan de främre sätena. Dessutom finns ett kylskåp med skräddarsydda kristalltumlare mellan de bakåtvända sätena. Fanerade, hopfällbara picknickbord samt laddmöjlighet för telefoner och Ipads gör att passagerarna kan arbeta bekvämt på resande fot.

Interiören är skapad av läder och trä, taket är höjt och bilen har en meters extra längd – allt för att höja känslan av utrymme.

Den sträckta modellen bygger på ett chassi och en fjädring som specialdesignats av Bentley. Kraften tillhandahålls av ikoniska 6¾-liters V8-motor med dubbla turbo, med 505 hästkrafter och 1 020 Nm vridmoment.

Motorhuven är graverad med orden: ”Coachbuilt by Mulliner”.

Fem exemplar finns tillgängliga av den sällsynta, moderna bil som speciellt utformats för kunder som söker det bästa inom lyxig limousintransport. Dessa fem bilar byggdes redan 2015 och skickades till Förenade Arabemiraten – för att sedan aldrig användas eller registreras.

Bentley Mulliner, som ursprungligen skapades som en privat provision, fick sedan samtyckte till att bygga en begränsad serie bilar för likasinnade kunder. Nu går de alltså att köpa via märkets detaljhandelspartner i Förenade Arabemiraten. Men vilka som har råd att förvärva ett sådant här limousinemonster är antagligen bara sådana som bor i slott och är omringade av betjänter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.133