23948sdkhjf

Var tredje företag på Svarta listan är ”motor”.

Råd & Rön har precis uppdaterat sin Svarta lista och 31 procent av de 653 företag som återfinns på listan befinner sig i kategorin ”motor”. Svarta listan uppdateras två gånger om året och företag som väljer att inte följa rekommendationerna från Allmänna Reklamationsnämnden ligger kvar på listan i två år.

Många företag har påverkats av pandemin och det avspeglas också i antalet anmälningar. Dock har antalet företag i kategorin motor sjunkit från 58 hösten 2020 till 53 hösten 2021 vilket måste ses som positivt. Däremot är det fortfarande oroväckande att över 31 procent av den totala listans företag är just motorföretag.

Om ett företag inte följer rekommendationen kan konsumenten välja att gå vidare till tingsrätten för att få sin sak prövad.

– Om företaget betalar efter en dom i tingsrätten hamnar det ändå på vår lista eftersom vi tycker att det inte ska vara nödvändigt för kunden att ta saken vidare till domstol efter en rekommendation från Arn, säger Jonas Ryberg, reporter på Råd & Rön i ett uttalande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097