23948sdkhjf

ABS Wheels flyttar tillverkningen till Europa

I över tio år har ABS Wheels tillverkat aluminiumfälgar i Asien. Nu väljer de att flytta på delar av produktionen till en europeisk fabrik.

– Det är inte längre hållbart att producera våra fälgar så pass långt borta när logistik och produktionstid har skenat iväg, säger Andie Lahdo, vd på ABS Wheels i ett uttalande.

Under många år har flera fälgtillverkare haft sin produktion i Asien då de har haft stora konkurrensfördelar med låg produktionskostnad, korta ledtider och hög tillverkningskapacitet. I dag är det högst osäkert hur mycket pengar det går att spara på att lägga tillverkning i låglöneländer långt bort då det mesta av besparingarna äts upp av fraktpriserna.

Råvarupriset på aluminium har gått upp med 34 procent sedan januari i år, transport- och logistikkostnaderna har gått från 2.200 USD (cirka 19.000 kronor) till 17.000 USD (cirka 146.000 kronor) på en 40-fots container.

Fördelarna med att flytta tillverkningen blir snabbare leveranser och en mer hållbar produktion. Viktiga faktorer för att vi ska kunna möta våra kunders önskemål om kvalitet, leverans och pris.

Att producera fälgarna på en fabrik med högt ställda miljökrav och modern maskinutrustning stärker vår hållbarhetprofil och ABS Wheels som varumärke, avslutar Andie Lahdo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11