23948sdkhjf

Elbilstillverkaren Maxus tar hem stororder

Elbilstillverkaren Maxus delar huvudägare med MG som vi provkörde för inte så länge sedan men är ännu relativt okända i Sverige. Trots att de har tio procent av marknaden för eltransportbilar.
Nu tar uppstickaren hem en storaffär genom att leverera 50 stycken eltransportbilar till L&T Sverige, som levererar tjänster inom fastighetsteknik, hygienservice och lokalvård.

– Vi ser ett starkt ökande intresse från svenska företag att bidra till en hållbar omställning. Modellen E-Deliver 3 som vi levererar till L&T är helt elektrisk vilket innebär att bilen är 100 procent utsläppsfri när den är i drift, säger Petter Nordesjö, Sverigechef för Maxus.

L&T anordnade ett lunchevent i samband med att bilarna levererades och kördes i karavan till L&T:s kontor i Sköndal.

– Vår affärsmodell syftar till att bidra till en cirkulär ekonomi och då är det extra viktigt med ett hållbarhetstänk i hela värdekedjan. Att köpa 50 nya eltransportbilar på ett bräde blir ett sätt att agera här och nu istället för att vänta till 2025, säger Erik Sundström, vd för L&T Sverige.

– Vi ser en fortsatt stark efterfrågan på just eltransportbilar. Marknaden ser ut att växa för varje kvartal säger Petter Nordesjö. Det är glädjande för oss på Maxus samtidigt som det är en vinst för klimatet och miljön.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Flera modeller från Skoda försvinner om Euro 7 införs
Färre bilar väntas säljas i år
ARN: Bakläxa för hängande bromsrör
Bästa utrustningen för din verkstad
Allt fler tjejer pluggar fordon
Paul Newmans trimmade Volvo 745 till salu
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11