23948sdkhjf

Bilentusiasterna konverterar till el

Mängden entusiastbilar som konverteras från fossilt bränsle till tyst och ren eldrift ökar starkt i Sverige. En temaavdelning med elektrifierade entusiastbilar visas på Ecarexpo i Göteborg den 3-5 december.

Det växande intresset för elbilar börjar slå igenom även hos bilentusiasterna vilket har fått en ny industri av bilföretag som specialiserar sig på att konvertera entusiastbilar till eldrift att växa upp i Sverige och Europa, enligt ett pressmeddelande från elbilsmässan Ecarexpo.

Electric Vehicle Engineering AB (Eves AB) är en av utställarna på mässan och visar upp en elkonverterad Mazda Miata och en Chevrolet Impala.

– Intresset är så stort att vi nu säljer konverteringssatser till gamla amerikanska bilar för gör-det-självare, berättar Eves grundare Martin Söderlind.

En annan utställare är Täby-företaget Eleven som satsar på konvertering av klassiska Porsche-sportbilar och som under mässan sätter upp en riktig verkstad på mässgolvet där de ska konvertera en Porsche Carrera inför ögonen på alla besökare.

Ecarexpo visar även upp flera andra konverterade samlarbilar som en Volvo Amazon kombi med elsläp, en BMW 5-serie el-EPAoch en MGA Roadster.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Begagnade elbilars pris ner 22 procent på 2 månader
Scania lanserar ny serviceplan
Nytt rekord för elbilar i november
Nya regler för cruising och studentflak
KW Bruun: skräckvälde eller missförstånd?
Finansbolag ökar leasingavgifter utan att ge besked
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.093