23948sdkhjf

VW: ”Det är inget garantivillkor”

Att inte låta en VW av ID-modell stå i mer än 24 timmar om det är kallare än -30 grader är inget villkor för att garantin ska gälla – bara ett råd. Det meddelar Volkswagen Sverige som ett svar på organisationen M Sveriges utspel häromdagen.

Volkswagen Personbilar Sveriges kommunikationschef Marcus Thomasfolk svarar nu på konsumentorganisationen M Sveriges utspel där de avråder från köp av en VW av ID-modell:

LÄS ÄVEN: Därför avråder M Sverige från köp av VW:s ID-modeller

"Volkswagens ID.-bilar är anpassade för alla former av temperaturer och väder. Däremot är det ett känt faktum att ett litiumjon-batteri – det vill säga bilens högvoltsbatteri – påverkas av värme eller kyla.

Av den anledningen lämnar vi, i till exempel bilens instruktionsbok, skötselråd och rekommendationer till våra kunder. En sådan rekommendation är att inte låta bilen stå i mer än 24 timmar om det är kallare än -30 grader. Detta är dock inte frågan om ett villkor för att våra garantier ska gälla. Vi kan heller inte utläsa i bilens system om bilen har utsatts för dessa förhållanden.

Vi har hittills aldrig varit med om några fel på våra bilar relaterade till dessa förhållanden och kommer inte heller att neka någon kund att åberopa gällande garantier, även om man parkerat bilen längre än 24 timmar och det varit kallare än -30 grader. Vi kommer att se över vår kommunikation för att se om vi kan bli ännu tydligare kring detta."
Marcus Thomasfolk
kommunikationschef Volkswagen Personbilar/Volkswagen Group Sverige AB

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078