23948sdkhjf

VW-koncernen: Så många fordon återkallas på grund av brandrisk

Totalt 15 olika modeller från samtliga standardbilmärken i VW-koncernen tillverkade under 2020-2022 har en konstruktionsbrist som kan orsaka en brand i motorrummet.

Det är totalt femton modeller fördelade på bilmärkena Volkswagen, Audi, Skoda, Seat och Cupra där det visat sig att motorkåpan i plast sitter så dåligt fast att det finns risk för att den lossnar och glider ned och därigenom kommer i kontakt med heta delar i motorrummet – däribland avgasturbon. Då finns det risk att motorkåpan smälter eller i värsta fall fattar eld.

Det rapporterar tyska branschtidningen Autoservicepraxis.de.

Totalt är det drygt 111000 bilar runt om i världen som kan ha en bristfällig motorkåpa och därför ska återkallas. De bristfälliga motorkåporna byts mot nya förbättrade motorkåpor. Men Volkswagen Group har ännu inte hunnit få fram tillräckligt många exemplar av de nya motorkåporna varför ett antal bilar av VW-modellerna Polo, Golf, Passat, Arteon, T-Roc och Tiguan som tillverkas i år kommer att levereras utan motorkåpa och där kunden får lämna in bilen på verkstaden i efterhand för montering av motorkåpan.

Här är modellerna tillverkade 2020-2022 som återkallas för
byte av motorkåpa – antal bilar inom parantes:

VW: Arteon, Golf, Passat, Polo, Tiguan, T-Roc (58100)

Cupra: Ateca, Leon, Formentor (30467)

Skoda: Kodiaq, Octavia, Superb (15636)

Audi: TT, Q3 (6320)

Seat: Tarraco (798)

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094